Adoptie of Floorwalken

De afgelopen twee jaren veel bedrijven gezien, die SharePoint liever niet gebruiken, mede omdat ze er niet zo goed mee om kunnen gaan.
Daar zijn een aantal redenen voor.

1. Oudere gebruikers die ooit op de typemachine begonnen zijn en nu tegen hun pensioen aanlopen. Tikken nog met twee vingers en lopen achter met alle automatisering.
Zij willen niet veranderen, want vroeger was het ook goed.

2. Bedrijven, die alleen maar de Office en SharePoint omgeving neer te zetten en vervolgens de mensen 2 weken ondersteunen via een soort van Helpdesk, als deze er al is.

3. Zorg instellingen die afhankelijk zijn van het geld dat ze van het rijk krijgen, om een klein beetje winst te maken. En veel al zijn hier meer de handjes nodig, dan de kennis om uw informatie die u tijdens uw dagelijks werk op doet, goed te beschrijven en te organiseren.

Wat doen dan een aantal automatisering bedrijven die stellen een andere applicatie voor, waar ze wel kennis voor nodig is, maar meer op de oude Windows Explorer lijkt.
Of gaan SharePoint misbruiken om in Windows Explorer ook een soort van view te creëren.
Zeer omslachtige methodes die vaak meer nadelen hebben als voordelen, en na verloop van tijd gaan ze weer over op SharePoint, en blijkt het toch zo slecht niet te zijn.

Hoe kunt u de bovenstaande 3 voorbeelden nu zien te voorkomen.
Neem een adoptie consultant of een floorwalker op freelance basis in dienst.
Wat doet een adoptie consultant / floorwalker dan, zult u zich afvragen.
Een adoptie consultant neemt de klant bij de hand en begeleidt de mensen totdat ze begrijpen wat ze aan het doen zijn en nog belangrijker, laat ze zien dat er snellere, slimmere en efficiëntere manieren zijn om hun dagelijkse werk te kunnen uitvoeren.
De floorwalker is een persoon, die persoonlijk een persoon of een groep begeleidt met als doel de dure aankoop van Office pakketten en SharePoint in duidelijk taal aan de klant kan uitdragen. Hij/ Zij is geen trainer, maar een begeleider op uw kantoor met een specifiek doel om achter u te staan en de hulp die u op dat moment nodig heeft te kunnen faciliteren..

NetOntwerp biedt deze service, afhankelijk van de grote van uw bedrijf, komen wij met een/ aantal consultant(s) bij u langs. Wij komen graag bij u langs om advies te geven. Mail naar g.rietveld@netontwerp.nl. Of bel 06-46254534.

 

Dit bericht is geplaatst in Adoptie, Floorwalken, Floorwalker, O365, SharePoint. Bookmark de permalink.